CLUBINFO

geschiedenis

Volley Stade Kortrijk – Volleybal Team Kortrijk – Balti Kortrijk

Het stamnummer 0198 is één van de oudste nog bestaande kringen in de provincie West-Vlaanderen. Dit stamnummer werd toegekend in 1958 aan Volley Stade Kortrijk. Namen uit die periode en verbonden met Stade Volley waren de gebroeders Jan, Fred, Willem, Herman, Guido en Boudewijn Laverge. Luc en Marc Vanoutryve, Tony Descamps, enz.

De eerste wedstrijden werden gespeeld op een buitenveld naast het voetbalplein van Stade Kortrijk, toen was het een normale zaak om buiten te spelen, op de markt van Ieper, Lo, Menen. Stade Volley heeft in haar meer dan veertig jarig bestaan veel meegemaakt, op alle niveaus: van provinciale tot 2e divisie, verschillende titels en promoties en  samengewerkt met toenmalig topteam “IBIS Kortrijk”, met Roger Maes en Jan Vangheluwe. Uit die fusies en samensmeltingen met o.a. VTI Kortrijk en St Amand Zuid Kortrijk ontstond in het jaar 1999 Volley Team Kortrijk met toenmalig voorzitter Dirk Vanantwerpen.

Na 30 jaar Dirk Vanantwerpen neemt Jurgen Demolie in 2017 met trots de fakkel als voorzitter over.  Het begin van een nieuw tijdperk. Zo kan je de voorzitterswissel bij Volley Team Kortrijk het best omschrijven. Maar naast een gepassioneerd volleybalfanaat is Jurgen vooral familieman en supporter nummer één van zijn volleybaldochters Lieze, Lore en Lotte.

In seizoen 2019 – 2020 gaat VTK in zee met een nieuwe grote hoofdsponsor. Hierdoor werd de naam van Volley Team Kortrijk aangepast naar Balti Kortrijk.

 

Huidig bestuur

We stellen u graag voor aan ons huidig bestuur:

  • Demolie Jurgen — Voorzitter
  • Soens Lieven — Penningmeester
  • Van Ooteghem Fabien — Secretaris
  • Vanhalst Dimitri — Jeugdverantwoordelijke
  • Vanantwerpen Dirk
  • Boeckx Tom
  • Huysman Anneke
  • Vanreckem Nathalie
  • Devlieger Marc

Een vraag of opmerking? Contacteer ons! 

 

TEAM – Together Everyone Achieves More

Volleybal Team Kortrijk draagt zijn slogan “Together Everyone Achieves More” hoog in het vaandel. Samen zijn we sterk, samen maken we VTK!

We treden dit sportjaar aan met 3 seniorploegen (Heren 2de nationale en promo 2 en Dames met 2 ploegen in promo 3) en 7 jeugdploegen ( jongens U15 regionaal, jongens U13 regionaal), meisjes (2 ploegen U17 regionaal enU13 regionaal) en volleytoer (eerste en tweede klasse) in de officiële competities. Daarnaast hebben we ook nog steeds 2 ploegen in de recreatieve Kortrijkse competitie en de specials

Bekijk hier het overzicht van onze jeugd ploegen !

Bekijk hier het overzicht van onze senioren ploegen. 

Deel je mee?