Balti Kortrijk Spurs logo
VTK geschiedenis

Volley Stade Kortrijk – Volleybal Team Kortrijk – Balti Kortrijk Spurs

Het stamnummer 0198 is één van de oudste nog bestaande kringen in de provincie West-Vlaanderen. Dit stamnummer werd toegekend in 1958 aan Volley Stade Kortrijk. Namen uit die periode en verbonden met Stade Volley waren de gebroeders Jan, Fred, Willem, Herman, Guido en Boudewijn Laverge. Luc en Marc Vanoutryve, Tony Descamps, enz.

De eerste wedstrijden werden gespeeld op een buitenveld naast het voetbalplein van Stade Kortrijk, toen was het een normale zaak om buiten te spelen, op de markt van Ieper, Lo, Menen. Stade Volley heeft in haar meer dan veertig jarig bestaan veel meegemaakt, op alle niveaus: van provinciale tot 2e divisie, verschillende titels en promoties en  samengewerkt met toenmalig topteam “IBIS Kortrijk”, met Roger Maes en Jan Vangheluwe. Uit die fusies en samensmeltingen met o.a. VTI Kortrijk en St Amand Zuid Kortrijk ontstond in het jaar 1999 Volley Team Kortrijk met toenmalig voorzitter Dirk Vanantwerpen.

Na 30 jaar Dirk Vanantwerpen neemt Jurgen Demolie in 2017 met trots de fakkel als voorzitter over.  Het begin van een nieuw tijdperk. Zo kan je de voorzitterswissel bij Volley Team Kortrijk het best omschrijven. Maar naast een gepassioneerd volleybalfanaat is Jurgen vooral familieman en supporter nummer één van zijn volleybaldochters Lieze, Lore en Lotte.

In seizoen 2019 – 2020 gaat VTK in zee met een nieuwe grote hoofdsponsor Balti Solar. Hierdoor werd de naam van Volley Team Kortrijk aangepast naar Balti Kortrijk.

Sinds oktober 2021 maakt Balti Kortrijk deel uit van “United Spurs”. United Spurs wil i.s.m. de stad Kortrijk ondersteunend werken bij het professionaliseringsproces van 9 topsportclubs door kennis en ervaring te delen, dit met respect voor de eigenheid van elke club. Hiermee willen we Kortrijk op de kaart zetten als dé sportstad van België. Voortaan draagt onze volleybalclub dan ook de naam Balti Kortrijk Spurs.

 
bestuur Balti Kortrijk Spurs volleybal

Huidig bestuur

We stellen u graag voor aan ons huidig bestuur:

  • Demolie Jurgen — Voorzitter — 0491/720356
  • Van Ooteghem Fabien — Secretaris — 0476/372 333
  • Vanhalst Dimitri — Jeugdverantwoordelijke — 0485/916 931
  • Vanantwerpen Dirk
  • Boeckx Tom
  • Devlieger Marc
  • De Vriendt Nele
  • Deconinck Willem

TEAM – Together Everyone Achieves More

Balti Kortrijk draagt zijn slogan “Together Everyone Achieves More” hoog in het vaandel. Samen zijn we sterk, samen maken we Balti Kortrijk!

ONZE BALTI TEAMS

WEDSTRIJDEN EN RANKINGS VAN ALLE BALTI TEAMS